fallback

Винзавод Асеновград излезе на печалба от 25 хил. лв. за деветмесечието

Дружеството подобрява резултатите си основно заради понижението на разходите по икономически елементи

13:14 | 25.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

"Винзавод Асеновград" АД отчита 25 хил. лв. неконсолидирана печалба за първото деветмесечие на тази година, като за същия период на миналата година дружеството е имало загуба от 491 хил. лв., показват данните от отчета на дружеството предаден на Българска фондова борса - София. Дружеството подобрява резултатите си основно заради понижението на разходите по икономически елементи.

Тези разходи за периода са 4,122 млн. лв., а за първото деветмесечие на 2004 г. са били 4,443 млн. лв. Намалението е главно при разходите за материали, както и при тези за външни услуги. Нетните приходи от продажби са почти без промяна - 4,009 млн. лв. за първото деветмесечие на тази година срещу 4,005 млн. лв. за същия период на миналата година.

В края на септември на Извънредно общо събрание на дружеството бе решено да бъдат емитирани корпоративни облигации с общ номинал един милион евро.

"Винзавод Асеновград" е с предмет на дейност изкупуване на грозде и плодове за промишлена преработка, производство на вина, ракии, други напитки и продукти на винарската промишленост, бутилиране, транспорт и търговия в страната и чужбина.

Най-продавани на вътрешния пазар са вината от серията "Мавруд". В чужбина се изнасят вина от тази серия, "Каберне", както и "Манастирско шушукане".

Основният капитал на дружеството е 385 251 лева, а собственият е 12,969 млн. лв. към 30 септември тази година.

Последните сделки с акции на дружеството са от 25 март 2003 година, когато са изтъргувани пет акции с цена 1,69 лв. всяка. В момента има търсене на 1,30 лв. за акция.

Свързани компании:

Винзавод-Асеновград АД(VINA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:53 | 14.09.22 г.
fallback