fallback

Договорен фонд Ти Би Ай Динамик вече предлага частични дялове

Предимствата на закупуването на частични дялове е, че инвеститорът вече ще има възможността да направи инвестиция на стойност цялата (пълната) сума, която той е отделил и предвидил да инвестира

19:06 | 21.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

Договорният фонд „Ти Би Ай Динамик“ започна да предлага частични дялове от днес, 21 октомври, съобщиха от фонда. „Това стана възможно с последните промени в Закона за публично предлагане на ценни книжа,“ съобщават от „Ти Би Ай Динамик“. Към 21 октомври броят на частичните дялове на договорния фонд е 146686,3579, а нетната стойност на активите на фонда възлиза на над 1,5 милиона лева.

Предимствата на закупуването на частични дялове е, че инвеститорът вече ще има възможността да направи инвестиция на стойност цялата (пълната) сума, която той е отделил и предвидил да инвестира, коментираха от управляващото дружество „Ти Би Ай Асет Мениджмънт“.

Частичното закупуване на дялове на Ти Би Ай Динамик е несъмнено удобство за инвеститора и защото така се спестява процедурата по възстановяване на остатъка, който се получава винаги, когато се записват цели дялове. До сега остатъкът се възстановяваше по банков път или на каса в офиса на управляващото дружество, което е свързано с ангажиране на допълнително време на инвеститора да получи обратно тази остатъчна сума.

Частично предлагане на дялове има и при другия действащ договорен фонд в България „Сентинел Принсипал“.

„Ти Би Ай Динамик“ е първият договорен фонд в България. Инвеститори във фонда са както физически така и юридически лица. Към старта на дейността на Ти Би Ай Динамик (07.09.2005г.), един дял на фонда се предлагаше по емисионна стойност 10,20 лева, а към 21 октомври 2005г., емисионната стойност на един дял вече е 10,59 лева.

Свързани компании:

ДФ Ти Би Ай Динамик(5TBB)

ДФ ЕФ Принсипал(SPKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:03 | 10.09.22 г.
fallback