fallback

MasterCard започна национално роудшоу с две български банки

В осемте български града ще се проведат отворени бизнес срещи с представители на микро, малки, средни и голями предприятия, мултинационални компании, еднолични търговци и хора със свободни профес

15:14 | 21.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

MasterCard International заедно с HVB Bank Biochim и Хеброс Банк започна национално роудшоу от 21 октомври, което ще продължи до 1 ноември, съобщиха от финансовите институции. Роудшоуто ще се проведе в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново и Плевен.

В осемте български града ще се проведат отворени бизнес срещи с представители на микро, малки, средни и голями предприятия, мултинационални компании, еднолични търговци и хора със свободни професии. На тези срещи ще бъдат представени възможностите за приемане на разплащания с кредитни карти в търговски обекти.

Към края на юни тази година в България са издадени около 102 хил. MasterCard карти, като за шест месеца от краяна миналата година броят им почти се е удвоил. В света понастоящем има в обращение повече от 1.4 милиарда карти с логото на MasterCard, Cirrus и Maestro.

Бизнес картите са сравнително нов продукт за България, но с голям потенциал за развитие”, каза Оливър Гиеноу, вицепрезидент на MasterCard Europe, на първата бизнес среща в София от националното роудшоу на MasterCard, HVB Bank Biochim и Хеброс Банк. По наблюдение на MasterCard бизнес картите се използват най-често за осигуряване на оборотен капитал и за покриване на еждневни служебни разходи. Според изследване на Mastercard осем от всеки картодържатели на бизнес карти са доволни от продукта, който ползват.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:26 | 09.09.22 г.
fallback