fallback

Кремиковци: Решението на КЗК не засяга дейността на дружеството

Това искане е било направено преди провеждането на Общото събрание на акционерите на “Кремиковци” на 15 август, когато беше взето решение дружеството да не издава въпросните корпоративни облигации

15:35 | 20.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

Решението на Комисията за защита на конкуренцията не засяга по никакъв начин дейността на “Кремиковци” или неговите възможности за бъдещо финансиране, съобщиха от дружеството. "С това решение КЗК забранява на Министерство на финансите (МФ) да издаде писмо за подкрепа на дружеството, във връзка с евентуалното издаване на корпоративни облигации с цел финансиране на дейността му," съобщават от комбината.

Това искане е било направено преди провеждането на Общото събрание на акционерите на “Кремиковци” на 15 август, когато беше взето решение дружеството да не издава въпросните корпоративни облигации. От дружеството не уточниха предвиждания размер на облигационната емисия и за какво са били предвидени средствата при евентуално емитиране.

Ръководството на “Кремиковци” е уведомило писмено Министерство на финансите и КЗК с молба МФ да оттегли уведомлението си до КЗК във връзка с писмото за подкрепа, тъй като то вече не е нужно. "МФ обаче не оттегли уведомлението си до КЗК, поради което КЗК не е прекратила производството по преписката и е издала решение по същество," се казва още в съобщението.

Във вторник в косовския град Вущри бе открит заводът за поцинкована ламарина NewCo LLamkos Steel LLC. От "Кремиковци" уточниха, че този и заводът за производство на ламарина с полиестерно покритие "Леминд" в сръбския град Лесковац се  управляват и стопанисват от фирми свързани с г-н Валентин Захариев, бивш изпълнителен директор и настоящ заместник председател на Надзорния съвет на "Кремиковци" АД.

Днес бяха изтъргувани 79 304 акции на "Кремиковци" на средна цена 20,97 лв. за акция, с 2,54% по-висока от вчера.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:56 | 07.09.22 г.
fallback