fallback

Загубата на Петър Караминчев за деветмесечието се увеличи до 144 хил. лв.

По време на посочения деветмесечен период дружеството няма производствена дейност и това е основната причина за влошените резултати

13:26 | 20.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

Загубата на "Петър Караминчев" АД за деветмесечие на тази година се увеличи до 144 хил. лв. в сравнение със същия период на миналата година, когато е била 67 хил. лв., показват данните от неконсолидирания отчет на дружеството за периода. По време на посочения деветмесечен период дружеството няма производствена дейност и това е основната причина за влошените резултати.

Нетните приходи от продажби за отчетния период са в размер на 2,002 млн. лв., докато за същия на 2004 г. те са били 9,442 млн. лв. Поради липса на дейност и разходите по икономически елементи намаляват до 2,2 млн. лв. от 9,587 млн. лв. преди година.

Предметът на дейност на "Петър Караминчев" АД е производство и търговия с подови покрития, технически PVC фолиа за хидроизолация, синтетичен брезент дунапрен изкуствени кожи, кожена галантерия, материал за сенници и маркизи, мушами за маси.

През третото тримесечие на тази година са извършвани проби и пускове на инсталация за сухи смески за започване на ново производство на различни видове сухи смески под търговското наименование “Лакол” по договор за франчайзинг от 1 юли 2005 г.

Основният капитал на "Петър Караминчев" е 662 хил. лв., а собственият в края на септември е 12,901 млн. лв. Дружеството отчита резерви за 14,817 млн. лв. в края на периода и непокрити загуби от минали години в размер на 3,262 млн. лв.

Днес няма сделки с акции на дружеството, а вчера бяха изтъргувани 51 акции на цена 1,71 лв. всяка.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:57 | 11.09.22 г.
fallback