fallback

Ню Имидж: Подкрепяме идеята за финансова ревизия на Бояна филм

17:42 | 19.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

„Ню Имидж – България“ подкрепя идеята на Съвета на директорите на „Бояна филм“ да бъде извършена финансова ревизия на дружеството. Това съобщиха от компанията след днешната оставка на ръководството на Киноцентъра, което поиска от министъра на културата незабавна финансова проверка на състоянието на дружеството.

От Ню Имидж считат, че ревизията трябва да бъде извършена от независима одиторска фирма, която да провери всички документи и сделки на дружеството от последните пет години.

Според филмовата група е некоректно да се предоставят данъчните ревизионни актове на Териториална данъчна дирекция-София от 2002 г., които са били съставени на фирмата-предшественик на компанията - „Български бизнес проекти“, тъй като те са обжалвани и отменени от Върховния административен съд като незаконосъобразни.

Към януари 2005 г. г. данъчните са изплатили на „Български бизнес проекти“ целия размер на дължимия данъчен кредит, който не е бил признат с двата ревизионни акта, заедно с дължимите лихви. От компанията подчертават, че възстановяването на данъчен кредит е световна практика при заснемането на чуждестранна кинопродукция.

За седемте години, в които Ню Имидж работи в България, са заснети 45 филма, а услугите, които са ползвани в „Бояна филм“ формират около 10% от всички приходи на киноцентъра за всяка за последните три години.

В началото на на следващата година компанията предвижда да направи още две големи продукции у нас, едната от които е „The Code“ с участието на Морган Фрийман. Изпълнителният директор на Ню Имидж Дейвид Варод каза, че в момента се проучват три сценария за български филми, предоставени от Антон Дончев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:54 | 14.09.22 г.
fallback