fallback

Ръководството на „Сиконко холдинг“: Дружеството вече не притежава нищо

Новото ръководство все още няма достъп до офисите и до търговската документация, за да открие колко са дълговете на компанията

18:10 | 18.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

Централният офис на "Сиконко холдинг"

„Сиконко холдинг“ АД e напълно декапитализирано дружество, вече не притежава нищо и затова е открита процедура по несъстоятелност, съобщи пред журналисти днес Радка Пенева, член на Борда на директорите на холдинга. Строителният холдинг дължи милиони левове на банки и стотици хиляди на държавата, НОИ, общината и за работни заплати, съобщи още Пенева.

По думите й за положението на дружеството е виновно предишното ръководство на холдинга, сменено след решение на проведеното през септември Общо събрание на акционерите на "Сиконко холдинг".

Новото ръководство все още няма достъп до офисите и до търговската документация, за да открие колко са дълговете на компанията. Според Радка Пенева собствеността на много от дъщерните дружества е прехвърлена на други фирми, част от които се управляват от предишните директори.

Дружеството вече не може да си позволи да подпомага спорта и най-вече волейболния отбор "Левски Сиконко". Залата на отбора е собственост на едно от дъщерните дружества на холдинга - "Сиконко Билдинг".

Новите шефове на холдинга са сезирали прокуратурата за злоупотребите и за източването на финансите на компанията.

На 30 октомври трябва да се състои извънредно Общо събрание на акционерите на холдинга, свикано от Данчо Лазаров - лично и като законен представител на "Сиконко Билдинг" АД, овластен с две определения на СГС от 21 септември.

Капиталът на "Сиконко Холдинг" е 17,948 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:38 | 13.09.22 г.
fallback