fallback

BITEX анонсира ново увеличение на капитала, насочва се към Сърбия

На акционерите винаги ще се предлага дивиденти в размер на 50% от печалбата

18:22 | 17.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

Името на дружеството "Български информационни технологии" (BITEX) ще бъде променено на ЮроКапитал Битекс, а то ще бъде трансформирано в много динамична компания за инвестиции в недвижими имоти в България, се казва в съобщение на Българска фондова борса по информация от дружеството. Освен първото увеличение на капитала на компанията със 17,1 млн. лв., 8-10 месеца след него капиталът ще бъде увеличен с още 20 млн. лв.

"Капиталът на дружеството в момента е 2,9 млн. лв. За решение относно увеличението му до 20 млн. лв. предстои да бъде свикано Общо събрание на акционерите, а едва след това ще се решават сроковете за второто увеличение," каза за Investor.bg директорът за връзки с инвеститорите Димитрина Цанкова. Второто увеличение ще бъде направено с цел разширяване на дейността в Сърбия и Черна гора.

В съобщението е цитиран изпълнителният директор на BITEX Христос Мурутис, който в интервю за гръцки вестници е обявил, че смята винаги да предлага на акционерите дивиденти в размер на 50% от печалбата.

Според Цанкова независимо от фокусиране на дейността в областта на недвижимите имоти, дружеството ще запази и досегашната си дейност, като ще продължава да предлага висококачествени услуги на своите Интернет, Vo IP  и VPN клиенти чрез стратегическия партньор на дружеството -СпектърНет АД.

Преди 10 дни стана ясно, че компанията ЮроKапитал Финанс АД е придобила 87% от капитала на Български Информационни Технологии АД. Мурутис е и председател на Съвета на директорите на ЮроКапитал Финанс АД. По време на днешната борсова сесия бяха изтъргувани 100 акции от BITEX на цена 1,30 лв. за брой, което е без промяна спрямо равнището им в петък.

 

Свързани компании:

Юрокапитал Битекс АД(5EB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:30 | 12.09.22 г.
fallback