fallback

Близо 100 хил. души посетиха осмия автосалон в Плевен

Срещу 1200 лева се приспособява автомобилният двигател за движение с метан

12:01 | 16.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

Осмият автосалон в Плевен бе закрит в събота вечерта с тържествена церемония, на която бе отчетено, че тази година изложението е посетено от близо 100 хил. души. В продължение на шестте дни панаирните павилиони на изложението "Партньори на колела" се представиха рекордните 14 марки.

Според проучване на Съюза на вносителите на автомобили в България плевенският автосалон е трети по продажби и договаряния след тези в София и Пловдив.

Голямата награда "Крилото на успеха" на автомобилния салон бе присъдена на фирма "Мото Пфое" ЕООД. През 2006 г. дружеството ще вложи в Плевен над 2 млн. лв. и ще открие 25 работни места в нов автомобилен комплекс за марките "Форд" и "Ленд Роувър". За целта е закупен терен от 4 000 кв. м.

Наградата на Браншовата бизнес камара за най-успешно представила се фирма-производител от Плевенска област получи "Б-трейд"ЕООД, която доставя и монтира BUS-BAR системи и електроапаратура.

Търговско-промишлената палата връчи отличието си за представяне на нов продукт и технология на фирмата "Инвест ойл" ООД-Плевен. С инвестиция от 720 хил. лв. тя е открила в града първата метан-станция и сервиз към нея.

Срещу 1200 лева се приспособява автомобилният двигател за движение с метан. 100 километра пробег се изминават с гориво на стойност 5 лв., уточниха от фирмата.

Чрез анкета сред посетителите бе определена наградата на фирма "ВИА Интеркар" ООД в Плевен, официален дистрибутор на "БМВ" и "Тойота", която ще открие нов автомобилен център в града през април следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:04 | 16.10.05 г.
fallback