fallback

Смениха ръководствата на още три държавни дружества

Новоизбраните членове на Съвета на директорите ще бъдат официално представени след вписване на промените в Търговския регистър

17:13 | 14.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров е направил промени в Съвета на директорите на дружествата на три държавни дружества - ”Топлофикация - Перник” ЕАД, “Топлофикация - Шумен” ЕАД и “Минпроект” ЕАД, съобщиха от министерството. Промените са направени от минстъра в качеството му на представител на държавата като едноличен собственик на дружествата.

От Съвета на директорите на “Топлофикация -Перник” ЕАД са освободени Йордан Тенев, Димитър Николов, Силвия Бъчева и Александър Давидов без освобождаване от отговорност за дейността им през 2005 г. Избрани за членове на Съвета на директорите са Димитър Кишкилов, Димитър Дойчинов, Симеон Георгиев и Георги Стоянчев.

От Съвета на директорите на “Топлофикация – Шумен” ЕАД са освободени Юлиян Тодоров и Димитър Атанасов без освобождаване от отговорност за дейността им през 2005 г. Избрани за членове са Иван Иванов и Митко Савов.

От Съвета на директорите на “Минпроект” ЕАД са освободени Хайрабед Ашикян и Алексей Найденов. Избрани за член на Съвета на директорите са Щерьо Щерев и Александър Давидов.

Новоизбраните членове на Съвета на директорите ще бъдат официално представени след вписване на промените в Търговския регистър.

Със заповед на министър Овчаров от миналия петък бяха сменени ръководствата на четири от най-важните дружества в енергетиката - "Мини Бобов дол", "Мини Перник", ТЕЦ "Бобов дол" и ТЕЦ "Варна". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:31 | 13.09.22 г.
fallback