fallback

Интерлоджик – лизинг АД с петкратно увеличение на капитала си

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след датата на обнародване на съобщението за публично предлагане в Държавен вестник

15:56 | 14.10.05 г.

Съветът на директорите на "Интерлоджик - лизинг" - АД, София увеличава капитала на дружеството от 725 710 лв. на 4 354 260 лв. чрез издаване на 362 855 нови обикновени акции, всяка с номинална стойност 10 лв. и емисионна стойност 15 лв., съобщава ДВ в днешния си 82-и брой.

Капиталът на дружеството ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 66 660 акции с номинална стойност 10 лв. и емисионна стойност 15 лв. всяка, в който случай капиталът на дружеството ще бъде увеличен само със стойността на записаните акции. Емисионната стойност е определена, като е взета предвид балансовата стойност на акция, емисионната стойност на акция при предишно увеличение на капитала, с отбив от текущата пазарна цена и цели улеснено привличане на инвеститори. Увеличаването на капитала с права изключва възможността за увреждане на интересите на акционерите.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след датата на обнародване на съобщението за публично предлагане в "Държавен вестник". Срещу всяка съществуваща към края на посочения срок акция се издава едно право, даващо възможност за записване на 5 нови акции по емисионна стойност 15 лв. всяка. След издаването на правата всяко лице може да придобие права в периода за тяхното прехвърляне/търговия и при провеждането на явния аукцион; всяко упражнено право дава възможност за записване на 5 нови акции по емисионна стойност 15 лв. всяка. Всяко лице може да запише най-малко една нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 5.

Борсовият член, упълномощен да обслужи увеличението на капитала, е ИП София Интернешънъл Секюритиз АД, а банката, в която е открита набирателна сметка – ТБ Емпорики Банк – България ЕАД.

Набраният чрез емисията капитал се планира да бъде използван за финансиране на растежа и развитието на дружеството, в т. ч. за реализация на инвестиционните проекти на "Интерлоджик - лизинг" - АД, реструктуриране на баланса на дружеството и общи корпоративни цели. Поради развитието на пазара на недвижими имоти и добрите перспективи пред сектора "Интерлоджик - лизинг" - АД постави като свои приоритети придобиване на недвижими имоти с цел продажба на лизинг или отдаването им под наем.

На 30 юни 2005 г. "Интерлоджик - лизинг" - АД сключи договор за покупка на 9 апартамента от жилищна сграда в кв. "Драгалевци", като са договорени още 11 апартамента и 13 гаража в същата. Средствата от настоящата емисия ще бъдат използвани приоритетно за изплащането на посочените апартаменти и гаражи, както и за закупуване на парцел за застрояване на жилищна сграда в София. До края на 2005 г. дружеството ще придобие посочените имоти и ще започне подготвителни работи по застрояването на парцела. Финансовият резултат за 2005 г. ще бъде отрицателен, доколкото дружеството ще започне до получава приходи от продажби на изплащане и наеми през първата половина на 2006 г. Разходите за 2005 г. ще бъдат повече от 200 хил. лв., докато не се очакват съществени приходи от дейността. През 2006 г. се очакват нови инвестиции, предимно в недвижими имоти, за около 2 до 4 млн. лв., които ще бъдат финансирани вероятно с банкови кредити. През 2006 г. дружеството ще започне да получава приходи от продажби на имоти на изплащане и наеми, като предвижданията са те да са около 600 - 900 хил. лв. Очакваният финансов резултат за 2006 г. е положителен, се посочва още в публикацията от ДВ.

Свързани компании:

Интерлоджик - лизинг АД(INTL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:16 | 29.08.22 г.
fallback