fallback

Андреа Казини замества Алесандро Дечо в ръководството на Булбанк

От своя страна Алесандро Дечо ще ръководи проектите по интегрирането на UniCredit и HVB в централата на групата в Милано

14:21 | 14.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

Андреа Казини

Андреа Казини е предложен за член на Управителния съвет на Булбанк, където ще замести Алесандро Дечо, съобщиха от банката. Встъпването в длъжност на Казини ще стане след получаване на всички необходими разрешителни от съответните регулаторни органи.

От своя страна Алесандро Дечо ще ръководи проектите по интегрирането на UniCredit и HVB в централата на групата в Милано. Вчера президентът Георги Първанов връчи почетен знак на Дечо като признание за приноса му за развитието на банката и българската икономика.

Андреа Казини е професионален банкер. Започва кариерата си в UniCredit през 1987 година, като директор на филиала на Credito Italiano в Бреша. Заема различни ръководни позиции в Италия, а през 2001 година оглавява Корпоративното банкиране на УниКредит груп в страните от Нова Европа. От 2002 до 2005 година е главен оперативен директор на банките на UniCredit в Словакия и Чехия.

Мажоритарен собственик на Булбанк е УниКредито Италиано с 85.2% от капитала. Международната финансова корпорация притежава 5.3% от капитала на българската банка, Алианц е с 5%, а Симест - с 2.5% от капитала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:32 | 11.09.22 г.
fallback