fallback

Над 164 млн. евро ще получи страната ни по ФАР за 2005 г.

Финансовото участие на България е изразено в национално съфинансиране от около 50 млн. евро

14:25 | 13.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

По програма ФАР за 2005 г. страната ни ще получи 164,103 млн. евро. Това предвижда одобреният проект на финансово споразумение по Национална програма ФАР между правителството и Европейската комисия, съобщиха от Министерски съвет.

Средствата ще бъдат използвани за реализирането на проекти в съответствие с приоритетите, договорени с Европейската комисия. Това са развитие на гражданското общество и интеграцията на малцинствените групи, изпълнение на предприсъединителните ангажименти в областта на свободното движение на хора, подпомагане на реформата в съдебната система, модернизиране на полицията, укрепване на граничния и митническия контрол.

Част от сумата ще се използва за повишаване на капацитета за противодействие на корупцията в публичната администрация, хармонизиране и прилагане на законодателството в областта на общата селскостопанска политика и околната среда, развитие на човешките ресурси и насърчаване на заетостта, повишаване на конкурентноспособността и иновационния потенциал на предприятията.

Финансовото участие на България е изразено в национално съфинансиране от около 50 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:20 | 12.09.22 г.
fallback