fallback

ОС в Бобов дол иска сваляне на новоназначения директор на мините

17:21 | 11.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

Общинският съвет (ОС) в Бобов дол настоява министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров да отмени заповедта за назначаване на Пламен Стефанов за директор на мини "Бобов дол", се казва в декларация до президента, премиера, председателя на Народното събрание, депутатите от Кюстендилския район и медиите, приета на извънредно заседание на съвета.

Назначението на Стефанов, което е направено на 6 октомври, е станало факт без съгласието на синдикатите и ръководството на общината, мотивират се общинските съветници.

Общинският съвет на миньорския град заявява, че назначението на Пламен Стефанов за директор на мините обрича на гибел въгледобива в Бобов дол, тъй като той е участвал в ликвидирането на рудници в региона.

В декларацията се настоява Румен Овчаров да изпълни поетия ангажимент за запазване въгледобива в общината, да бъде приета национална програма за съхраняване на останалото от въгледобива и да бъде осигурена алтернативна заетост на освободените миньори.

Местният парламент заявява, че ако исканията не бъдат изпълнени, гражданите ще снемат доверието от министъра и народните представители от 10-ти кюстендилски избирателен район.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:31 | 13.09.22 г.
fallback