fallback

БД Консултинг увеличи дяловото си участие в Югоизточен Холдинг

За първото шестмесечие на годината холдингът обяви загуба от 3 хил. лв., в сравнение със загуба от 11 хил. лв. за същия период на миналата година

15:59 | 10.10.05 г.

БД Консултинг АД увеличи дяловото си участие в Югоизточен Холдинг АД, след като придоби 4,5138 на сто от капитала на холдинговото дружество, става ясно от седмичния бюлетин на Централния депозитар. Прехвърлянето е отразено в институцията на 4 октомври, като след сделката БД Консултинг вече притежава 9,0275% от холдинга.

Продавач на пакета е Анатоли Георгиев Георгиев, който намали участието си в Югоизточен Холдинг на 4,5137 на сто.

БД Консултинг АД има за предмет на дейност: търговска дейност в страната и чужбина, внос и износ, търговия на едро и дребно, специфични търговски операции, брокерски и дилърски услуги, бартерни и компенсаторски сделки, изграждане и експлоатация на заведения от типа на обществено хранене, кафе аперативи, атракционни заведения, магазини за хранителни и битови стоки, производствена дейност в областта на хранително вкусовата и леката промишленост, строителна, транспортна, селскостопанска, туристическа дейност в страна и чужбина и др.

Югоизточен Холдинг АД притежава 48,67 на сто от Екарисаж Тенево, 26,35 на сто от Фригоплод АД (Бургас), 23,48% от Перла Нова Загора и др. За първото шестмесечие на годината холдингът обяви загуба от 3 хил. лв., в сравнение със загуба от 11 хил. лв. за същия период на миналата година.

Последна сделка с акции на Югоизточен Холдинг бе сключена на 30 септември на цена от 0,50 лв. В момента офертите купува по позицията са на нива от 0,45 лв., но продавачите липсват на пода на борсата.

Свързани компании:

Югоизточен Холдинг АД(6SE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:50 | 13.08.22 г.
fallback