fallback

Феър Плей Интернешънъл емитира облигационна емисия за 5,6 млн. евро

Емисията е за срок от 5 години и падеж 30 септември 2010 г.

14:20 | 07.10.05 г.

“Феър Плей Интернешънъл” АД издаде първата си емисия корпоративни, обезпечени облигации с номинална стойност от 5,6 млн. евро. Водещ мениджър и поемател по сделката е Райфайзенбанк (България) ЕАД, съобщиха от финансовата институция.

Емисията е за срок от 5 години и падеж 30 септември 2010 г. Купонът е плаващ – 6 месечен Юрибор + 4%. Главницата се изплаща на три равни погасителни вноски, на датите на последните три купонни плащания.

Първичното записване на облигациите беше осъществено при условията на частно предлагане. На по-късен етап се планира вписване на емисията за публично предлагане, с цел вторична търговия на БФБ София АД.

С успешното приключване на тази седемнадесета за Райфайзенбанк (България) ЕАД транзакция на първичния облигационен пазар общата номинална стойност на структурираните и пласирани от нея корпоративни книжа достига 142 млн. евро.

“ФеърПлей Интернешънъл” АД е сред водещите строително-инвестиционни компании в България с повече от 45 завършени сгради. Дружеството има дългогодишен опит в изграждането и управлението на жилищни и хотелски комплекси и ваканционни селища. “ФеърПлей” е разкрила работни места за над 800 специалисти и работници. ФеърПлей Интернешънъл АД е носител на награди “Сграда на годината” през 2002 и 2004 г. В момента дружеството инвестира във ваканционни селища на Черноморието и в планинските курорти. Броят на апартаментите в строеж е над 500. Настоящата емисия финансира инвестициите на ФеърПлей Интернешънъл АД в жилищни и хотелски комплекси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:12 | 26.08.22 г.
fallback