fallback

Уникалният за България сайт Start.bg вече има 300 страници

Порталът започна дейността си през април 2004 г.

10:28 | 06.10.05 г.

Уникалният за България сайт www.start.bg вече има 300 страници. Порталът започна дейността си през април 2004 г. Той представлява онлайн каталог с линкове към най-интересните и полезни сайтове в българския и световен Интернет, разпределени в отделни теми.

„Смятам, че 300 страници е абсолютният минимум, от които сайтът започва да става полезен в търсенето на информация. Полезността на Start.bg ще се увеличава с времето и се надявам до 5 години да имаме 3 000-4 000 теми, което ще ни направи сериозен конкурент на Google в българското Интернет пространство. Едно от предимствата на нашия портал е, че ключовите думи, при които има теми в Start.bg са много по-добре разработени от Google, защото се правят от реални хора, а не от роботи”, коментира Алекси Андонов, член на Съвета на директорите на Инвестор.БГ АД.

“Подобни успешни проекти има в Унгария, Холандия и САЩ. Унгарският еквивалент има над 3500 теми за 5 години и е най-популярното място за търсене в Интернет”, добави Андонов.

Всяка тема в Start.bg e отделна страница и се поддържа от външен редактор, който е специалист в съответната област или има голям интерес към нея. В момента Start.bg има близо 67 000 линка и над 210 сътрудници.

„Щастливи сме, че само за една година реализирахме такъв голям успех - Start.bg e в Топ 10 на най-посещаваните български сайтове. Това което можем да обещаем е, че ще продължим да развиваме българското Интернет пространство, привличайки все повече нови сътрудници“, заяви мениджърът на проекта Филип Георгиев.

„Макар и на пръв поглед да изглежда, че повечето теми са заети, с разрастването на сайта се оказва, че възможностите за създаване на нова тема са необятни. Кандидат-редакторите ни са с широки интереси и откриват нови възможности в разработването на нови мини-портали, с които могат да печелят дял от рекламните позиции на сайта“, каза още Георгиев.

Start.bg е част от Интернет компанията Инвестор.БГ АД. Нейни сайтове са и www.investor.bg, www.tialoto.bg, www.dnes.bg  и www.snimka.bg. В момента компанията подготвя пускането на нови продукти, част от които ще бъдат представени на Реклама Експо 2005, където Инвестор.БГ ще участва със собствен щанд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:27 | 13.09.22 г.
fallback