fallback

Служители на инвестиционни посредници ще спазват правила за личните сделки

17:40 | 05.10.05 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) направи промени в Наредба 11 на комисията, съобщи днес Милчо Стоименов, неин член и говорител. Предстои публикуването на наредбата в "Държавен вестник". Наредба 11 е свързана с разрешения за извършване на дейност като фондова борса, организатор на неофициален пазар на ценни книжа, инвестиционен посредник, инвестиционно дружество, управляващо дружество и дружество със специална инвестиционна цел.

Въвежда се изискване от инвестиционните посредници за представяне на програма за дейността и правила за личните сделки с ценни книжа на членовете на управителните и контролните органи на инвестиционния посредник, служителите на инвестиционния посредник и свързаните с тях лица. Подобно изискване се въвежда и по отношение на управляващите дружества.

Освен това терминът "разрешение" се заменя с "лиценз". Установяват се и изисквания относно необходимите документи за организиране и управление на договорен фонд, както и в правилата за оценка на портфейла и определяне нетната стойност на активите на договорния фонд.

Промените в наредбата се правят с оглед привеждането й в съответствие с измененията на Закона за публично предлагане на ценни книжа, уточни Милчо Стоименов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:12 | 14.09.22 г.
fallback