fallback

Овчаров напомни за интереса ни към проекти в Ирак

По време на разговорите са обсъдени и възможностите за сътрудничеството в областта на търговията, промишлеността, земеделието и науката

14:54 | 03.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

“Имаме интерес и готовност да участваме съвместно в реализирането на проекти по възстановяването на Ирак”, каза министър Румен Овчаров на среща с ръководителите на арабските мисии в София, съобщиха от Министерство на икономиката и енергетиката.

В срещата взеха участие арабските посланици на Палестина, Алжир, Мароко, Ливан, Ирак, Египет, Йемен, Сирия, Либия, Кувейт и Судан.

По време на разговорите са обсъдени и възможностите за сътрудничеството в областта на търговията, промишлеността, земеделието и науката.

Едно от най-важните форми на партньорство за България е инвестиционното сътрудничество, както и по-нататъшното увеличаване на обема на арабските инвестиции в България. През последните години са реализирани значителен брой посещения в търговско-икономическата област на официални и бизнес представители.

Страната ни е заинтересована от оползотворяване на възможностите за коопериране и изграждане на съвместни предприятия, както на територията на България, така и на територията на близкоизточните страни.

Обсъдени са и редица проблеми, свързани с актуализиране на нормативната база, избягване на двойното данъчно облагане, както и проблемите с визовия режим.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:52 | 03.10.05 г.
fallback