fallback

Акционерите на Явор АД – Варна ще решават за продажба на ДМА на 6 декември

От предоставената информация КФН реши, че не става ясно коя обособена част на имота е обект на продажба и в чия полза се извършва сделката

13:36 | 30.09.05 г.

Въпреки присъствието на притежателите на 79,96% от акционерния капитал на Явор АД – Варна, Общото събрание на акционерите не взе решение за продажбата на дълготрайни материални активи заради писмо на зам.-председателя на КФН Димана Ранкова, съобщи за Investor.bg акционер на дружеството. Решение ще бъде взето евентуално на следващото събрание на дружеството, което ще се състои на 6 декември.

На днешното събрание трябваше да се вземе решение за продажбата на 14 декара земя в широкия център на Варна на цена около 3 млн. евро, с които да се покрият задълженията на дружеството. Все още няма решение за останалите 22 декара от имота.

От предоставената информация комисията реши, че не става ясно коя обособена част на имота е обект на продажба и в чия полза се извършва сделката. Най-големите акционери в Явор АД – Варна са Стройинвест Холдинг – София, притежаващ 34%, Главбулгарстой – Варна с 22% и Владислав Панев с 5,11%.

Само в разстояние на три седмици книжата на дружеството отбелязаха ръст от повече от 100%. Днес бяха изтъргувани 19 броя на цена от 7 лв., а офертите по позицията останаха на нива от 7 лв. купува и 8,45 лв. продава.

Свързани компании:

Явор АД Варна - отписано(3YR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:55 | 08.09.22 г.
fallback