fallback

HVB Bank Biochim с промени в устава си заради ЗППЦК

15:41 | 27.09.05 г.

Aкционерите на HVB Bank Biochim взеха решения за промени в устава на банката, предмета й на дейност и промени в надзорния съвет на проведеното на 27 септември 2005 г. извънредно Общо събрание, съобщиха от финансовата институция.

Посочените промени се правят във връзка с последните изменения на Закона за публично предлагане на ценни книжа (ЗППЦК) от май тази година и следва да се извършат от всички търговски банки предвид качеството им на инвестиционни посредници.

На основание решенията на общото събрание досегашните налични акции на HVB Bank Biochim се трансформират в безналични и трябва задължително да бъдат регистрирани в Централния депозитар.

Разглежданите изменения са съгласувани предварително с Централния депозитар, Българска народна банка и Комисията за финансов надзор.

Подобно преоформяне на акции беше направено скоро на извънредното общо събрание на Хеброс Банк, която през март 2005 г. беше придобита от BA-CA и HVB Bank Biochim.

Общото събрание на HVB Bank Biochim избра Хелмут Бернкопф, генерален мениджър на BA-CA за Централна и Източна Европа и член на Надзорния съвет на HVB Bank Biochim, за първи заместник председател на надзорния съвет. Той поема поста от Волфганг Халер, който наскоро се оттегли от дейността си в BA-CA („Банк Аустрия Кредитанщалт”). BA-CA e основен акционер в HVB Bank Biochim и Хеброс Банк в България. Председател на надзорния съвет на HVB Bank Biochim е Регина Прехофер, член на управителния съвет на BA-CА, отговарящ за Централна и Източна Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:39 | 27.09.05 г.
fallback