fallback

Винарните на “Домейн Бойар” в Сливен и Кортен възобновиха работата си

Въпреки проливните дъждове гроздето в района на Сливен и Кортен е с по-добро качество и захарност в сравнение с преценките, правени в края на август

16:22 | 26.09.05 г.
Автор - снимка
Създател

Снимка: Corbis

Винарните “Сините скали” в Сливен и “Кортен” в с. Кортен, които са собственост на “Домейн Бойар”, вече работят с капацитет, близък до максималния, съобщиха от компанията. „От 19 септември дни компанията започна активно изкупуване на грозде и за двете изби. От качеството на гроздето ще зависи какво количество ще бъде изкупено и дали ще бъде достигнат пълният капацитет“, каза за Investor.bg Иво Грозданов, маркетинг директор в “Домейн Бойар”.

Въпреки проливните дъждове гроздето в района на Сливен и Кортен е с по-добро качество и захарност в сравнение с преценките, правени в края на август. Това доведе и до решението за възобновяване на работата на двете винарни на компанията. Капацитетът на винарна “Сините скали” e 15 млн. литра, а на „Кортен“ - около четири млн. литра.

“Щастливи сме, че можем да възобновим работата на Винарна “Сините скали”,“ каза Маргарит Тодоров, изпълнителен директор на “Домейн Бойар”. “Предварителните прогнози за слаба реколта не се сбъднаха, за наша радост реколтата наистина е доста по-добра и сме сигурни, че и тази година ще успеем да произведем вино с високо качество”, допълни Тодоров.

“Домейн Бойар” е водещ производител и износител на български вина по света с продажби над 15 милиона литра за една година. Компанията продава успешно продукцията си на пазарите в Обединеното Кралство, Бенелюкс, Канада, Скандинавските страни, Германия и Полша.

Освен винарните в Сливен и с. Кортен, “Домейн Бойар” притежава и предприятие в Шумен, което произвежда освен вина и ракии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:38 | 07.09.22 г.
fallback