fallback

Инвестират 9 млн. евро в телевизия за пътувания

15:51 | 26.09.05 г.
Автор - снимка
Създател

Травъл Ти Ви Интернешънъл (TTVI), която вече се излъчва в мрежата на кабелните телевизионни канали, представи екипа и концепцията си на пресконференция днес.

Зад инициалите TTVI се крие идеята на Степан Поляков (който е криейтив директор в телевизията) и на д-р Ханс Йоахим Нерн (генерален директор в TTVI) за телевизия, свързана с пътуване, история, култура и приключения и насочена към широка аудитория.

По-голямата част от екипа е от български професионалисти в областта, а благодарение на финансовите вложения на немската компания CZINT, идеята се реализира първо в България с амбициозния план за скорошно излъчване в Западна Европа.

Чрез спътника Астра телевизията трябва да е на западно-европейския пазар най-късно до лятото на 2006 г. За да бъде конкурентноспособна на доказаните световни телевизии от този вид, немската компания предвижда солидни финансови инвестиции, като планът е за четири години размерът им да достигне 9 млн. евро.

TTVI започва с 16-часова програма, като след 1 ноември излъчването ще стане денонощно. В програмната схема основен дял има собствената продукция. Вече има изградена мрежа от продуцентски къщи-сътрудници, ангажират се и нови.

Чуждите предавания засега са главно за екстремни спортове, а концепция на авторите е чуждите продукции да не надхвърлят собствените. Освен за екстремните спортове, ще бъдат излъчвани и филми за пътувания, за животни, за култура, фолклор и археология. Костадин Крантев

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:04 | 30.08.22 г.
fallback