fallback

За четвърта година германски фирми набират българи за работа у нас

16:15 | 21.09.05 г.
Автор - снимка
Създател

На 29 септември, четвъртък, ще бъде открита вече традиционната есенна трудова борса на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), съобщиха от камарата.

В трудовата борса ще участват германски, българо-германски и български фирми, които търсят служители и стажанти за офисите си в София и в други градове на България.

Участието си в борсата са потвърдили следните компании: Автомобил компонент ЕООД, Булгарреклама, Балканстар, Баудент, Бош Рексрот, Вюрт България, Грамер АД, Либхер Марица Хаусгерете, Лазурит 94, Метро Кеш&Кери, Практикер, П. Дусман, Спарки, Фесто производство и др.

Изискване към кандидатите е да владеят немски и/или английски език. Търсят се опитни, но и начинаещи специалисти с висше икономическо и висше техническо образование за длъжностите търговски представители, маркетинг мениджъри, офис-мениджъри, счетоводители, IT-специалисти, икономисти и др. Заинтересованите кандидати трябва да представят автобиография на немски и/или английски език с актуална снимка.

Това е четвъртата поред трудова борса, организирана от Германо-Българска индустриално-търговска камара. Трудовите борси през 2002, 2003 и 2004 година бяха посетени от над 2 500 заинтересовани специалисти. Обичайно се одобряват между 10 и 20% от представените кандидатури. В анкетите, последвали досегашните трудови борси, фирмите участнички изразяват мнение, че както проведените интервюта, така и нивото на квалификацията на по-голямата част от кандидатите напълно са задоволили очакванията им.

Практика на трите проведени досега трудови борси е документите на кандидатите, които поради евентуална липса на време не успеят да се явят на лично събеседване, да бъдат предадени на заинтересованите компании и да се включат в базата данни на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Пълният списък на фирмите участнички в борсата, обявените свободни позиции и изискванията към кандидатите може да бъде изтеглен от Интернет страницата на Камарата www.ahk-bg.org. Борсата ще се състои на 29 и 30 септември 2005 г. в Интер Експо Център на бул. „Цариградско шосе” 147. Интервютата ще се провеждат от 9.00 до 17.00 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:29 | 12.09.22 г.
fallback