fallback

Шеф на отбор от Формула 1 иска да разшири инвестициите си в България

Еди Джордан вече е направил първата си инвестиция в България в изграждането на жилищен комплекс в Обзор

15:09 | 20.09.05 г.
Автор - снимка
Създател

Еди Джордън и Йоан Костадинов. Снимка : Булфото.

Еди Джордан, който е шеф на отбора от Формула 1 "Джордан", заедно със един от собствениците на пистата Силвърстоун - Ричард Дрискоу, имат намерение да инвестират в изграждането на жилищни комплекси, яхтено пристанище или голф-игрище край Бургас, съобщиха за Investor.bg от община Бургас.

"Днес се състоя среща между кмета на общината Йоан Костадинов и Джордан, на която бяха обявени инвестиционните намерения на последния", допълниха от общината.

Кметът Йоан Костадинов е поискал предоставяне на бизнес планове за проектите и намеренията, след което да започнат разговори за предоставяне на терени.

Възможните варианти са изграждане на голф игрище в парк "Росенец" и яхтено пристанище в Сарафово или до стария бургаски плаж. Общината е готова при сериозни намерения да предостави и терен за жилищен комплекс в кварталите "Акациите" и "Победа".

Еди Джордан вече е направил първата си инвестиция в България в изграждането на жилищен комплекс в Обзор, който ще бъде готов до две години и ще има 630 апартамента.

Еди Джордан притежаваше отбора от формула 1 "Джордан", но през миналата година контролният пакет бе продаден на Мидланд Груп, собственост на руския милиардер Александър Шнайдер. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:53 | 13.09.22 г.
fallback