fallback

Летище Варна ще обслужва полети до европейски аерогари и през зимата

13:41 | 20.09.05 г.

След края на активния летен сезон летище Варна ще продължи да обслужва пътници и самолети по 7 редовни въздушни линии – една вътрешна – до София на “Хемус ер” и 6 международни: до Будапеща на унгарската авиокомпания “Малев”, до Лондон, Берлин и Франкфурт – на българския превозвач “България ер” и до Виена – на “Австрийски авиолинии” и на “България ер”, съобщиха от аеропорта.

Според заявените в летище Варна зимни разписания на посочените авиокомпании, полетите по редовните им линии от края на месец октомври ще се извършват както следва:

Варна – Виена - Варна – всеки ден

Будапеща – Варна – Будапеща – понеделник, вторник, петък и събота

Варна – Лондон – Варна – понеделник, сряда и петък

Варна – Берлин – Варна – всяка събота

Варна – Франкфурт – Варна – всяка събота

Своите намерения за откриване на редовна линия Лондон – Варна от следващата година обяви и авиокомпания “British airways”.

Към днешна дата през терминалите на летище Варна са преминали над 1 350 000 пътници, т.е. повече отколкото за цялата минала година (броят на пътниците за 2004 г. бе 1 334 145).

През месец август на летище Варна на всеки 16 минути е излитал или кацал самолет, а на всеки 7 секунди е обслужван пътник.

Очаква се броят на обслужените пътници през активния сезон да надхвърли 1 500 000. За последен път такъв брой на обслужени пътници е имало през 1988 година - в рамките на летищния комплекс (Варна, Търговище и Силистра), с много голям брой на вътрешните полети.

Чартърните програми на авиокомпаниите, които превозват туристи до курортните комплекси по Северното Черноморие се очаква да приключат в края на месец октомври, след което остава по-малък брой чартърни полети, като само някои от тях са обвързани с по-продължителна програма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:28 | 18.08.22 г.
fallback