fallback

Възможно е преговорите за ТЕЦ Варна да приключат до 10 работни дни

Срокът за сключване на договора за продажбата на до 100% от капитала на “Топлофикация Русе” с ОАО РАО “ЕЕС Росии” се удължава до окончателното произнасяне на ВАС

12:52 | 19.09.05 г.
Автор - снимка
Създател

Агенцията за приватизация удължи с 10 работни дни срока за сключване на договора за продажба на до 100% от капитала на “ТЕЦ Варна”, съобщиха от агенцията.

Решението е във връзка с възможността в рамките на този срок страните да постигнат взаимно приемливи решения, касаещи приключването на преговорния процес.

Това е поредното удължаване на срока, но този път е само с 10 работни дни, докато предишните удължаване бяха с по 30 календарни дни.

Срокът за сключване на договора за продажбата на до 100% от капитала на “Топлофикация Русе” с ОАО РАО “ЕЕС Росии”, Русия се удължава до окончателното произнасяне на Върховния административен съд във връзка с жалбата срещу решението на Комисията за защита на конкуренцията относно концентрация на стопанска дейност при закупуването на “ТЕЦ Варна” и “Топлофикация Русе” от ОАО РАО “ЕЕС Росии”.

Руската компания бе избрана от АП в началото на май за участник, спечелил конкурса за двете дружества, като на второ място бе класирана CEZ a.s., Чехия.

През юли Комисията за защита на конкуренцията обаче постанови, че РАО "ЕЕС Росии" може да купи едно от двете дружества, за да се избегне ограничаването на конкуренцията в енергийния сектор. Според руската преса пък компанията преговаря с българското правителство за цената по сделката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:22 | 25.08.22 г.
fallback