fallback

От началото на годината по Интернет са платени данъци за 286 хил. лв.

Най-предпочитани за плащане чрез Мрежата са данъкът върху недвижимите имоти, таксата смет и данъците върху доходите на физическите лица

11:41 | 19.09.05 г.
Автор - снимка
Създател

Данъци на обща стойност 286 489 лв. са платени чрез Интернет от началото на 2005 г. до средата на септември чрез уеб-страницата на Главна данъчна дирекция (ГДД), съобщиха от дирекцията.

Най-предпочитани за плащане чрез Мрежата са данъкът върху недвижимите имоти, таксата смет и данъците върху доходите на физическите лица. Всички видове данъчни задължения могат да бъдат платени без да се посещават подразделенията на данъчната администрация. За това са нужни само дебитна карта и регистрация в сайта на ГДД www.taxadmin.minfin.bg. Таксата за всеки превод е един лев.

Важно условие за безпроблемното плащане е преводът да е направен поне 24 часа преди изтичането на крайния срок. Това е така, защото е необходимо технологично време, преди парите да стигнат до сметката на съответното данъчно подразделение, обясниха данъчни служители. До 30 септември трябва да бъдат платени третата вноска на данъка върху недвижимите имоти и таксата за битови отпадъци. На същата дата изтича и крайният срок за внасяне на втората вноска за данъка върху превозните средства.

От днес на тридневно работно посещение в Националната агенция за приходите и Главна данъчна дирекция е делегация, водена от заместник-директора на румънската приходна администрация Даниел Читою. Целта на визитата е обмяна на опит с български експерти в областите информационни технологии, управление на проекти и проектиране на бизнес процеси. През миналата година румънското правителство започна реформа за обединяване на обслужването на данъците и осигурителните вноски в единна институция, а Световната банка е препоръчала българския проект за създаване на Националната агенция за приходите като успешен пример за обмяна на опит.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:50 | 19.08.22 г.
fallback