fallback

Определиха Димитър Ивановски за зам.-управител на страната в МВФ

Министерският съвет одобри днес и Спогодба за социално осигуряване между България и Белгия

14:32 | 15.09.05 г.

Заместник-министърът на финансите Димитър Ивановски е определен от правителството за заместник-управител на страната ни в Международния валутен фонд, съобщи правителствената информационна служба.

Димитър Ивановски е определен и за алтернативен гуверньор в делегацията за годишната среща на Световната банка и МВФ, която ще се състои на 24 и 25 септември във Вашингтон. Ръководител на делегацията е министърът на финансите Пламен Орешарски.

Министерският съвет одобри днес и Спогодба за социално осигуряване между България и Белгия, според която се предвижда двете страни да осигуряват на гражданите си равностоен достъп до системите за социална сигурност, съобщи правителствената информационна служба.

Предстои спогодбата да бъде ратифицирана и от Народното събрание. Предвижда се от българска страна да бъдат изплащани обезщетения, свързани със задължителното здравно осигуряване и спешната медицинска помощ; паричните обезщетения за временна неработоспособност и майчинство; пенсиите за осигурителен стаж и възраст и пенсиите за инвалидност поради общо заболяване. Ще бъдат изплащани също и пенсиите за инвалидност поради трудова злополука и професионална болест; наследствените пенсии; паричните обезщетения за безработица; семейни помощи за деца и паричните помощи при смърт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:02 | 06.09.22 г.
fallback