fallback

Екоминистерството не е усвоило в срок 2 млн. лв. за общински проекти

Допълнително са удължени сроковете за усвояването на въпросните средства, като кметовете на общините са издали запис на заповед в полза на министерството

09:57 | 15.09.05 г.
Автор - снимка
Създател

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) не е упражнило достатъчен контрол за неусвоените целеви средства по проект за изграждане на малки водоснабдителни обекти в общините. В 18 общини не са спазени сроковете за усвояването на целевите средства, възлизащи на 2,058 млн. лв., съгласно чл. 2 от сключените договори. Това се казва в извършения от Сметната палата одит на финансовото управление на министерството.

Допълнително са удължени сроковете за усвояването на въпросните средства, като кметовете на общините са издали запис на заповед в полза на министерството. В одита са констатирани и пропуски по счетоводното отразяване на стопанските и финансовите операции, аналитичното отчитане на приходите и разходите поради неспазване на указанията на Министерство на финансите и счетоводната политика на МОСВ в следствие на недостатъчен контрол в системата на министерството.

В доклада на Сметната палата се посочва, че министерството не е допуснало преразходи по отделните бюджетни параграфи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:51 | 15.09.05 г.
fallback