fallback

Есенният панаир в Пловдив събира над 3000 наши и чужди фирми

Панаирът ще се състои от 26 септември до 1 октомври, изложителите от България са 1302, а чуждестранните фирми са 1861

13:14 | 14.09.05 г.

Пловдив; снимка: Investor.bg

Общо 3163 фирми от България и други 47 държави ще участват в 61-вото издание на Международен технически панаир - Пловдив, съобщиха днес организаторите на панаира. Панаирът ще се състои от 26 септември до 1 октомври 2005 година.

Изложителите от България са 1302, а чуждестранните фирми, някои с представителства в страната, са 1861. На панаира ще бъдат представени последните постижения в областите строителство, машиностроене, автомобили, транспорт, информационни технологии, софтуер, електроника и електротехника, химия, енергетика, екология.

В рамките на панаира ще се състоят конференции и срещи на български и чуждестранни предприемачи и институции. Предвижда се среща между министъра на производствените дейности на Италия Клаудио Скайола и министъра на икономиката и енергетиката на България Румен Овчаров. Министри ще участват в семинара, посветен на икономическото сътрудничество между двете страни.

За първи път тази година ще се състои международна изложба за технологии и управление на водите АКВАТЕХ. В нея ще участват фирми от 14 страни.

Очаква се четвъртото издание на Автомобилен салон - Пловдив да бъде по- мащабно. Ще бъдат представени най-новите постижения на световното автомобилостроене, съобщи Стефан Хаджиниколов, председател на Съюза на вносителите на автомобили в България.

Той определи като значим напредък ръста в продажбите на нови автомобили през последните две години.

Причините за по-широкото участие в изложението са добрият бизнес климат в България и наближаването на пълноправното членство на страната в Европейския съюз, каза и Йордан Радев, изпълнителен директор на Международен панаир - Пловдив.

Сред чуждестранните фирми най-голям относителен дял се пада на фирми от страни-членки на ЕС, поясни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:46 | 11.09.22 г.
fallback