fallback

КФН разреши две облигационни емисии да се търгуват на борсата

Община Стара Загора се вписва като емитент в публичния регистър на КФН

15:31 | 13.09.05 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за вторично публично предлагане на емисия общински облигации, издадени от Община Стара Загора, съобщиха от комисията. Емисията е в размер на пет милиона лева, разпределени в 5000 облигации с номинална и емисионна стойност 1000 лв. всяка.

Емисията е с матуритет 10 години, фиксиран годишен купон от 6%, шестмесечен период на лихвено плащане, дата на емитиране - 31 май 2005 г. и падеж - 31 май 2015 г.

Община Стара Загора се вписва като емитент в публичния регистър на КФН.

Комисията потвърди и проспект за вторично публично предлагане на корпоративни облигации, издадени от Ти Би Ай Кредит ЕАД. Емитентът и емисията се вписват в публичния регистър на КФН.

Емисията е в размер на 20 млн. лв., разпределени в 20 000 облигации с номинална и емисионна стойност 1000 лв. всяка, матуритет 36 месеца, фиксиран годишен купон от 7.5%, шестмесечен период на лихвено плащане, дата на емитиране – 6 юли 2005 г. и падеж - 6 юли 2008 г.

На днешното си заседание КФН одобри заявление на инвестиционен посредник Реал финанс АД, гр. Варна, за отказ от извършване на сделки с ценни книжа за собствена сметка, поемане на емисии от ценни книжа и заемане на ценни книжа.

Комисията е приела Практика за ликвидни и изискуеми задължения на застраховател.

Практиката ще бъде публикувана на интернет страницата на КФН, раздел «Документи», «Указания и изисквания».

КФН призна придобита квалификация за извършване на дейност като инвестиционен консултант на Георги Георгиев Койнов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:31 | 03.09.22 г.
fallback