fallback

От БДЖ ще мислят до 12 октомври как да стабилизират финансово железниците

Основен акцент по време на разговорите е било бързото и ефективно решаване на проблема с изоставането на плащанията

17:09 | 12.09.05 г.
Автор - снимка
Създател

До 12 октомври 2005 г. НКЖИ и “БДЖ” ЕАД ще представят планове, включващи мерки за финансово стабилизиране на железопътния сектор. Те ще бъдат приети до края на същия месец, с което ще се гарантира редовното изплащане на възнагражденията на работниците и служителите, заети в сектора.

Това стана ясно след среща на министъра на транспорта Петър Мутафчиев с генералния директор на НК”Железопътна инфраструктура” Димитър Гайдаров и изпълнителния директор на “БДЖ” ЕАД Наско Цанев, съобщиха от Министерски съвет.

Основен акцент по време на разговорите е било бързото и ефективно решаване на проблема с изоставането на плащанията и финансовото стабилизиране на двете компании.

На срещата директорите на НКЖИ и “БДЖ” ЕАД са запознали министър Мутафчиев с изпълнението на графика за плащанията към работниците и служителите в системата на железниците.

Към днешна дата плащанията се изпълняват съобразно подготвения график, за който ще бъдат информирани всички работници и служители, заети в системата на българските железници, а по-късно с предприетите мерки ще бъдат подробно запознати и представители на синдикатите. Изпълнението на графика ще бъде отчитано на всеки две седмици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:31 | 01.09.22 г.
fallback