fallback

Напредък Холдинг АД става солидарен длъжник по кредит за 18 млн. евро

През август бе финализирана сделката при която Биовет придоби бизнеса на Intervet за хранителни добавки, като общата сума на сделката е за 22,5 млн. евро

12:02 | 09.09.05 г.
Автор - снимка
Създател

Акционерите на Напредък Холдинг АД са овластили Управителния съвет да сключи сделка по чл. 114 от ЗППЦК - встъпване на дружеството като солидарен длъжник по договор за банков кредит в размер на 18 млн. евро между Адванс Пропъртис ООД и Банка Пиреос АД, съобщиха от холдинга. Общото събрание, на което е взето решението, е проведено на 7 септември.

"Средствата по този кредит са използвани за придобиване от страна на Биовет АД на нематериалните дълготрайни активи, представляват разрешителни за продажби и досиета за регистрация на ветеринарномедицински продукти, търговски марки, технология за производство и домейн от Intervet International B.V. - Холандия," каза за Investor.bg директорът за връзки с инвеститорите на Напредък Холдинг Гергана Танева.

През август бе финализирана сделката, при която Биовет придоби бизнеса на Intervet за хранителни добавки, като общата сума по операцията бе 22,5 млн. евро.

На Общото събрание Управителният съвет е бил овластен да сключи сделка по чл. 114 от ЗППЦК за авалиране на запис на заповед като обезпечение по договора за банков кредит.

Напредък Холдинг притежава 81% от капитала на Хювефарма АД (бившо Българска фармацевтична компания АД), което, от своя страна, е основен акционер в Биовет с 82,57% от капитала на дружеството.

Акциите на Напредък Холдинг днес се търгуват на цена 2,20 лв.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:08 | 11.09.22 г.
fallback