fallback

БТК Мобайл ще инвестира 400 млн. лв. за две години във "Вивател"

Политиката на мобилния оператор ще бъде насочена към всички целеви групи

16:57 | 08.09.05 г.
Автор - снимка
Създател

БТК Мобайл ще инвестира 400 млн. лева за две години в развитието на мрежата на мобилния оператор "Вивател", съобщи пред журналисти в Боровец днес Ричард Шиърър, изпълнителен директор на оператора. Той уточни, че GSM операторът ще стартира дейността си преди края на 2005 г., без да уточнява конкретна дата.

Политиката на мобилния оператор ще бъде насочена към всички целеви групи, каза още Шийрър.

На 7 октомври на Общо събрание на акционерите на Българска телекомуникационна компания ще се решава за предоставяне на финансиране от БТК на БТК Мобайл ЕООД в размер до 213 млн. лв. БТК Мобайл ЕООД е дъщерно дружество на БТК и е собственик на лицензията за GSM 3.

Според Шиърър ускореното икономическо развитие на страната и бъдещото членство в Европейския съюз предполагат големи възможности за развитието на пазара на мобилни услуги. По думите му, в момента пазарът на мобилни услуги е около 44-50 процента от населението на страната, а не 60 процента, както обявяват други източници.

От ръководството на оператора са уверени, че "Вивател" ще навлезе успешно на българския пазар и е с възможности да заеме второто място по пазарен дял в България след известно време. Шиърър даде пример с Унгария и Гърция, където третият мобилен оператор, появил се на пазара, сваля цените между 20 и 44 процента в сравнение с другите оператори, и завзема по-високи пазарни позиции.    

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:32 | 13.09.22 г.
fallback