fallback

Голям интерес към дялове на Ти Би Ай Динамик, Сентинел се представя в петък

Първият инвеститор в "Ти Би Ай Динамик" е Румен Янчев, изпълнителен директор на Застрахователно и презастрахователно акционерно дружество „Булстрад”

12:41 | 08.09.05 г.
Автор - снимка
Създател

"Интересът към покупка на дялове в договорен фонд "Ти Би Ай Динамик" е много голям, като само в първия ден бяха записани книжа за около 200 хил. лв.", каза за Investor.bg Стоян Тошев, изпълнителен директор на управляващото дружество Ти Би Ай Асет Мениджмънт. Той допълни, че до края на тази седмица има голяма вероятност да бъдат набрани 500 хил. лв., след което да може да започне и обратното изкупуване на дяловете.

Книжата на "Ти Би Ай Динамик" бяха пуснати в продажба в сряда, 7 септември, като от този ден те могат да се търгуват и на Българска фондова борса - София. Номиналната стойност на един дял е 10 лв., а емисионната на първия ден бе 10,20 лв. Все още няма сделки с книжата на борсата, но вече има търсене на 100 дяла на 10 лв.

Първият инвеститор в "Ти Би Ай Динамик" е Румен Янчев, изпълнителен директор на Застрахователно и презастрахователно акционерно дружество „Булстрад”. „Спокоен съм, защото доверих парите си на екип, доказал своите професионални качества в управлението на активи”, каза по този случай Янчев.

Преди старта на договорния фонд, управляващо дружество Ти Би Ай Асет Мениджмънт управляваше най-голямото инвестиционно дружество от отворен тип в България - Ти Би Ай Евробонд, чийто портфейл възлиза на близо 22 млн. лева към края на август.

В петък от 11 часа в хотел "Сердика" управляващото дружество "Сентинел Асет Мениджмънт" АД ще представи възможностите за инвестиране в договорния фонд "Сентинел - Принсипал". Предлагането на дялове от този фонд ще започне на 12 септември.

Свързани компании:

ДФ Ти Би Ай Динамик(5TBB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:55 | 12.09.22 г.
fallback