fallback

Стартира пилотен проект за разделно събиране на отпадъци в София

Предвижда се при активно участие от страна на гражданите да се достигнат нива на събиране около 30% отпадъци от опаковки

12:45 | 08.09.05 г.

Колективната организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки в България Екобулпак стартира пилотен проект за разделно събиране на отпадъци, генерирани на територията на Столична община – район Сердика.

Проектът ще се осъществява посредством разполагане на най-малко 20 комплекта цветни контейнери тип “Иглу” за отделните видове опаковъчни материали – хартия (синьо), стъкло (зелено) и метал (жълто). За осъществяването на проекта Екобулпак е сключило договори както с район Сердика от Столична община, така и с водещи фирми по събиране и рециклиране на отпадъци от опаковки, които ще обезпечат технически изпълнението на проекта и ще гарантират чиста градска среда.

Предвижда се при активно участие от страна на гражданите да се достигнат нива на събиране около 30% отпадъци от опаковки.

Кампанията има за цел да отговори на един от основните приоритети по управление на отпадъците, а именно минимизиране на битовите отпадъци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:40 | 08.09.05 г.
fallback