fallback

Линекса пропърти ще инвестира 97 млн. лв. в спортен комплекс до Разлог

Компанията е представила оферта да изгради спортно-развлекателен комплекс с петзвезден хотел, като предвидените инвестиции са в размер на 97 милиона лева

12:54 | 03.09.05 г.
Автор - снимка
Създател

"Линекса пропърти" ЕООД - София, ще започне изграждането на нов спортно-развлекателен комплекс в местността Раплево, съобщиха от общинската администрация. Новината бе потвърдена за Investor.bg от "Линекса пропърти".

Компанията е класирана на първо място в обявения от община Разлог конкурс за продажба на 100,374 дка земя, общинска собственост в м. Раплево в землището на Разлог. Имотът представлява гора в земеделски земи.

Началната конкурсна цена бе в размер на един милион лева. Компанията е представила оферта да изгради спортно-развлекателен комплекс с петзвезден хотел, като предвидените инвестиции са в размер на 97 милиона лева. Срокът за реализация на проекта е три години, считано от момента на прехвърляне на собствеността. Предстои подписването на договора между общината и "Линекса пропърти".

След подписването на договора ще бъдат обявени и подробности за изграждането на спортно-развлекателния комплекс, съобщиха от компанията.

При разглеждането на офертите на участниците в конкурса приоритет за членовате на комисията са били намеренията на инвеститора да разкрива работни места, да участва в изграждането на инфраструктурни обекти от местно значение, както и в дейности по опазване и възстановяване на околната среда, в местни програми със социална значимост.

Участниците е трябвало да представят също парични гаранции и референции за възможностите за реализация на своя проект.

"Линекса пропърти" ЕООД е еднолична собственост на Ангел Николов Лингорски. Според регистър АПИС, Лингорски има участие и във "Каварна Холидей" ООД, "Свеа" ООД, "Фор Фрий" ООД и "Линекса" ЕООД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:29 | 12.09.22 г.
fallback