fallback

Ханс Фликеншийлд: Ако има 13-та заплата, тя трябва да е редуцирана

В центъра на разговорите с представителите на МВФ са макроикономическите и фискални параметри за развитието на страната до края на 2005 г., както и рамката на държавния бюджет за следващата година

14:14 | 30.08.05 г.
Автор - снимка
Създател

Заключителната среща с МВФ ще бъде в края на седмицата; снимка: Министерство на финансите

Ако има 13-та пенсия и заплата, те трябва да бъдат редуцирани. Това каза ръководителят на мисията на МВФ за България Ханс Фликеншийлд, излизайки от сградата на Министерството на финансите.

Представителите на фонда са обсъждали във финансовото министерство начините за възстановяване на щетите от наводненията.

Опознавателните срещи на мисията на Международния валутен фонд започнаха днес, като те са между Фликеншийлд, постоянния представител на фонда у нас Джеймс Роуф и финансовия министър Пламен Орешарски.

В центъра на разговорите са макроикономическите и фискални параметри за развитието на страната до края на 2005 г., както и рамката на държавния бюджет за следващата година. По време на опознавателната мисия ще бъде направен и преглед на изпълнението на ангажиментите по предпазното споразумение на страната ни с Фонда.

Очаква се също така да се дискутират и въпроси, свързани с предстоящите за гласуване в парламента проекти на данъчни закони.

Заключителната среща между представителите на Министерство на финансите и Международния валутен фонд ще бъде в края на седмицата, съобщиха от Министерство на финансите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:12 | 01.09.22 г.
fallback