fallback

ПроКредит Банк получи 10 млн. евро кредитна линия от KfW

Този ресурс ще даде възможност на ПроКредит Банк да отпуска по-дългосрочни жилищни кредити при фиксирани нива на лихвения процент

10:52 | 28.08.05 г.
Автор - снимка
Създател

ПроКредит Банк (България) АД и KfW (Kreditanstahlt fuer Wiederaufbau) подписаха споразумение за кредитна линия в размер на 10 млн. евро, съобщиха от банката.

Средствата от новата кредитна линия на ПроКредит Банк (България) АД в размер на 10 млн. евро ще се използват за финансиране на жилищни кредити. Споразумението е за 10 години и средствата по него ще се усвоят на два транша – 6 млн. евро и 4 млн. евро.

Този ресурс ще даде възможност на ПроКредит Банк да отпуска по-дългосрочни жилищни кредити при фиксирани нива на лихвения процент. По този начин клиентите на банката няма да са застрашени от евентуални флуктуации в лихвените нива и ще бъдат по-сигурни при планирането на семейния бюджет в дългосрочен план.

ПроКредит Банк (България) АД стартира своята дейност в България на 15 октомври 2001 г. и оттогава досега успешно осигурява достъп до кредитен ресурс за малкия и среден бизнес и предлага пълен пакет банкови услуги. Новите жилищни кредити са поредния нов продукт който допълва широката гама от услуги, предлагани от Банката. През юли ПроКредит Банк бе обявена за най-динамично развиваща се банка за втора поредна година.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:42 | 12.09.22 г.
fallback