fallback

Преглед на печата

От 1 септември ще снемем секретността на договора за отдаване на концесия на автомагистрала "Тракия" и достъп до него ще имат депутатите и членовете на правителството. Това каза по време на парламентарния контрол вчера министърът на регионалното

10:05 | 27.08.05 г.

Гагаузов предлага нова концесия за "Тракия"

в. Сега От 1 септември ще снемем секретността на договора за отдаване на концесия на автомагистрала "Тракия" и достъп до него ще имат депутатите и членовете на правителството. Това каза по време на парламентарния контрол вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. Според него, ако Върховният административен съд се произнесе, че процедурата е незаконна, договорът няма да влезе в сила. На въпрос единствената алтернатива нова концесия ли е, той отговори: "Аз лично смятам, че единствената алтернатива е такава, ако искаме да имаме магистрала."

Туроператори харчат европари за брошури
в. Стандарт Туроператори похарчили 32 хиляди евро за печатането и издаването на брошури, дискове и наръчници за хотелиери и ресторантьори. Парите са били отпуснати от еврофондове за одобрен проект "Европейски стандарти в туризма" на Българската асоциация на туристическите агенции, съобщиха от сдружението. 10 на сто от сумата е била съфинансиране от БАТА. Повече от 6 хил. евро са били похарчени за експерти, които са изработвали текстовете на брошурите.

Заплатата у нас 20 пъти по-ниска от Люксембург

в. Стандарт В Люксембург получават най-високата минимална заплата, която е около 20 пъти по-голяма отколкото в България и Румъния. Това сочат данни на Европейската статистическа агенция, цитирани от сайта EUpolitix. През януари 2005 г. минималното заплащане в Люксембург е било 1467 евро в сравнение със 77 евро в България и 72 евро в Румъния. Присъединилите се на 1 май миналата година Латвия, Литва, Словакия, Полша, Естония, Унгария и Чехия са в дъното на таблицата с минимални заплати от 116 до 235 евро. До 1185 лева глоба за кражба на ток От януари ще отчитат електромерите два пъти в годината в. Новинар Между 785 и 1185 лева глоба да плащат хората, хванати да крадат ток, обмисля Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, съобщи шефът й Константин Шушулов вчера. Сумата е равна на средната сметка за електричество за шест месеца плюс глоба от между 100 и 500 лева. Предложението за размера на глобата е на 7-те електроразпределителни дружества в страната. То е включено в предложените от тях общи условия за доставка на електроенергия, които вчера бяха подложени на обществено обсъждане.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:32 | 03.09.22 г.
fallback