fallback

До края на 2005 в страната ще бъдат продадени около 35 хил. нови коли

През първите седем месеца на годината продажбите на нови коли са нараснали с 50,4 процента в сравнение със същия период на 2004 г.

14:40 | 26.08.05 г.

До края на годината в страната ще бъдат продадени около 35 хиляди нови коли, прогнозира днес във Варна председателят на Управителния съвет на Съюза на вносителите на автомобили в България Стефан Хаджиниколов, съобщи Dnes.bg.

През първите седем месеца на годината продажбите на нови коли са нараснали с 50,4 процента в сравнение със същия период на 2004 г. 76,6 на сто от купените автомобили са леки. Делът на лекотоварните е 21,1 на сто от продажбите, отчете Хаджиниколов. По думите му 32,5 процента от продадените нови коли са френски. Като цяло предпочитанията на българина са към малкия и среден клас автомобили.

Стефан Хаджиниколов съобщи данните за състоянието на пазара на пресконференция по повод откриването на "Автомобилния салон Варна 2005", който ще продължи до 4 септември. Домакин е Дворецът на културата и спорта в морския град.

В рамките на форума ще има 7 премиери на автомобили за България. Ще бъде направена световната предпремиера на "Сузуки Ню Гранд Витара". За пръв път извън Русия ще бъде представен и моделът "UAZ Patriot".

Очакванията на организаторите са изложението да бъде посетено от над 30 хиляди души. Ще се разиграва специална томбола, в която голямата награда е лек автомобил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:40 | 26.08.05 г.
fallback