fallback

Стърджан Акуафармс България ще издава корпоративни облигации

Облигациите ще бъдат предложени за първично публично предлагане на БФБ - София до края на април 2007 г.

09:12 | 24.08.05 г.
Автор - снимка
Създател

Акционерите на Стърджан Акуафармс България АД ще решават за издаване на емисия корпоративни облигации, става ясно от съобщение в Държавен вестник. Извънредното общо събрание на дружеството ще се състои на 16 ноември тази година.

Предвижда се да бъде издадена тригодишна емисия корпоративни облигации с минимален размер от четири милиона лева и максимален размер от шест милиона лева. Номиналната и емисионна стойност на една облигация ще бъде 1000 лв. Лихвените плащания ще бъдат на шест месеца, като в съобщението не се пособва каква ще бъде годишната лихва.

Облигациите ще бъдат предложени за първично публично предлагане на БФБ - София до края на април 2007 г. Облигациите ще бъдат обезпечени.

С набраните средства от емисията ще бъде финансирано строителството на рибно тържище и хладилно-логистична база в София.

На същото събрание акционерите ще гласуват за овластяване на съвета на директорите на Стърджан Акуафармс България да издава и други емисии корпоративни облигации с каквито намери за добре параметри.

При липса на кворум общото събрание ще се проведе на 1 декември.

През юли на БФБ - София бе осъществено публично предлагане на акции на Стърджан Акуафармс България, като бяха предложени 150 000 акции с номинална стойност 10 лв. и емисионна стайност 30 лв., а бяха записани 71 633 акции.

Предметът на дейност на Стърджан Акуафармс България е отдаване под наем на открити и закрити търговски, складови, хладилни и други площи, материални активи, техника и транспортни средства; организиране търгове и тържищна дейност с риба и други стоки; складови и лицензионни сделки, рекламна, информационна, програмна и консултантска дейност и всички незабранени от закона дейности.

Свързани компании:

САФ Магелан АД(6S2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:26 | 12.09.22 г.
fallback