fallback

Софийската стокова борса откри клон в Монтана

Възможно е леко поскъпване на хляба, като причина за това ще бъде не висока цена на зърното, а инвестиции в хлебопроизводството

15:20 | 23.08.05 г.
Автор - снимка
Създател

Регионална стокова борса бе открита в Монтана. Борсата е клон на Софийската стокова борса. Тя ще дава възможност на производителите от региона да предлагат своята продукция като избегнат прекупвачите.

Борсата ще предоставя и информация за актуалните цени на отделните стоки, съобщи изпълнителният директор на Софийската стокова борса Васил Симов, който преряза лентата на новата борса.

В момента няма сериозно основание за поскъпване на зеленчуците, заяви на пресконференция след откриването председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Христо Миленков.

Той каза, че унищожените от проливните дъждове зеленчукови градини са едва 5 на сто от всички градини. По думите му не трябва да има притеснения и за зърнения баланс, тъй като само 3 на сто от площите със зърнени култури са засегнати от пороите.

Миленков каза, че е възможно леко поскъпване на хляба, като причина за това ще бъде не висока цена на зърното, а инвестиции в хлебопроизводството. Хлебарите трябва да покрият изискванията на ЕС за добри производствени практики, припомни Миленков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:48 | 10.09.22 г.
fallback