fallback

БИБА: Приоритетни са инфраструктурата и информационните технологии

Други приоритетни задачи според асоциацията са развитието на енергетиката, селското стопанство, образованието и науката

18:05 | 17.08.05 г.
Автор - снимка
Създател

Развитието на инфраструктурата и по-специално развитието на пътната мрежа и комуналното обслужване, както и на информационните и комуникационни технологии, трябва да бъдат сред приоритетните задачи пред правителство, се посочва в писмо на Управителния съвет на Българската международна стопанска асоциация (БИБА) до новия премиер Сергей Станишев.

“Българската международна стопанска асоциация Ви поздравява с встъпването в длъжност и отправя своите очаквания за решаването на задачите, които представителите на бизнеса в България считат за приоритетни и неотложни в следващите месеци,“ се казва в писмото.

Други приоритетни задачи според асоциацията са развитието на енергетиката, селското стопанство, образованието и науката. В писмото се посочва, че трябва да се работи за опазване на околна среда и да има политика на заетостта.

Сред основните задачи са запазване и продължаване на добрия диалог и сътрудничество между икономическия екип на правителството и работодателските организации в рамките на Съвета за икономически растеж и предприемане на мерки в областта на политиката за подобряване на бизнес климата и повишаване на конкурентоспособността на българската икономика.

Според БИБА трябва да бъдат предприети систематични мерки за поддържане на ускорен икономически растеж чрез повишаване на производителността на труда, качествен скок в технологичното развитие чрез въвеждане на информационните технологии и радикални мерки за стимулиране на инвестициите и износа

БИБА в сътрудничество с другите работодателски организации, ще продължи да подкрепя всички усилия на правителството за изпълнение на тези задачи, които са само малка част от онова, което е нужно да се извърши, за да се осигурят необходимите условия за ускорен икономически растеж на страната през следващите години, пишат още от организацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:31 | 05.09.22 г.
fallback