fallback

Отново удължиха срока за продажбата на ТЕЦ Варна и Топлофикация Русе

Това е поредното удължаване на срока за сключване на договорите за продажба на двете дружества

16:05 | 17.08.05 г.

Агенцията за приватизация (АП) удължи с още 30 календарни дни срока за сключване на договорите за продажба на до 100% от капитала на “ТЕЦ Варна” и до 100% от капитала на “Топлофикация Русе” с ОАО РАО “ЕЕС Росии”, Русия, съобщиха от агенцията.

Удължаването е във връзка с необходимостта да бъдат решени въпроси от съществено значение за приватизационната сделка, които са от компетентността на различни държавни ведомства и институции.

Това е поредното удължаване на срока за сключване на договорите за продажба на двете дружества. Предишното такова бе на 19.07.2005 г.

Руската компания бе избрана от АП в началото на май за участник, спечелил конкурса за двете дружества, като на второ място бе класирана CEZ a.s., Чехия.

През юли Комисията за защита на конкуренцията обаче постанови, че РАО "ЕЕС Росии" може да купи едно от двете дружества, за да се избегне ограничаването на конкуренцията в енергийния сектор. Според руската преса пък компанията преговаря с българското правителство за цената по сделката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:49 | 13.09.22 г.
fallback