fallback

Братята Прамод и Винод Митал влязоха в надзора на Кремиковци

Прамод Митал е председател и управляващ директор на Ispat Industries Limited, а Винод Митал е управляващ директор на същата компания

10:57 | 15.08.05 г.
Автор - снимка
Създател

Прамод и Винод Митал са новите членове на Надзорния съвет на Кремиковци АД, стана ясно по време на проведеното днес извънредно Общо събрание на акционерите на стоманодобивния комбинат. Те са избрани с двегодишен мандат.

Освен тях за членове на надзора са избрани изпълнителният директор на металургичния комбинат Валентин Захариев, както и Министерство на икономиката и Борислав Боянов и Ко. като юридически лица.

Прамод Митал е председател и управляващ директор на Ispat Industries Limited, а Винод Митал е управляващ директор на същата компания. Двамата са и представители на Global Steel Holdings Ltd., която е част от Ispat Industries Limited.

На 19 април тази година от борсата съобщиха, че между акционерите на "Финметалс Холдинг" АД и Global Steel Holdings Ltd. е подписано предварително споразумение, с което Ispat Industries Limited приема да закупи в пълен размер капитала на "Финметалс Холдинг" АД. Сделката трябваше да стане факт в рамките на следващите 60 дни (до 19 юни), при условие че бъдат изпълнени всички ангажименти, поети по условията на предварителното споразумение. Дейността на GSHL  е свързана с управление и производство на желязо, стомана, кокс, минерали и метали, разработване на мини по цял свят. Компанията контролира продукция на стомана с капацитет от 13 млн. т годишно и има заводи в Босна, Индия, Либия, Нигерия и Филипините.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:25 | 08.09.22 г.
fallback