fallback

Канадци очакват 83 млн. долара печалба от експлоатацията на Ада тепе

12:03 | 15.08.05 г.

"Болкан Менерал енд Майнинг" очаква нетна печалба от 83 млн. долара от експлоатацията на мина "Ада тепе" край Крумовград, съобщиха представители на компанията на пресконференция днес. Очакваната печалба е за целия период на екплоатация - от началото на геоложките проучвания до приключването на експлоатацията на находището.

"Болкан Менерал енд Майнинг" е дъщерно дружество на канадската "Дънди Прешъс Металс".

Компанията предвижда инвестицията за целия период да бъде общо 240 млн. долара, като тя ще започне да се възвръща след три и половина години. Преките инвестиции са 75 млн. долара от общата сума, 80 млн. долара са предвидени за оперативни разходи, 5,5 млн. долара - за концесионни възнаграждения, 26 млн. долара - за данък върху печалбата, 8 млн. долара за закриване и рекултивация.

Около 190 долара ще струва добивът на една унция злато от мината.

От "Болкан Менерал енд Майнинг" казаха, че са взети всички необходими мерки да няма замърсяване на околната среда и вреда за здравето на хората от Крумовград и съседните населени места при добива на злато от мината "Ада тепе" до града.

Около 25 къщи ще трябва да построи инвеститорът за хората, чиито имоти попадат в засегнатата територия, а за останалите няма опасност от замърсяване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:03 | 15.08.05 г.
fallback