fallback

Преглед на печата

08:32 | 15.08.05 г.

Общините правят мини агенции за инвестиции

в. Сега

До 30 септември нови 15 общини имат право да кандидатстват по проекта за сертифициране за "Община, готова за бизнес" пред Фондацията за реформа в местното самоуправление, съобщиха от организацията.

Това могат да направят и общини, които имат такъв сертификат, но искат да получат по-високо ниво. Общините трябва да дадат точни данни за свободни терени и мощности на територията си.

Проектът предвижда специално обучен човек от общината да държи "връзките с инвеститорите" и да им помага. Схемата е сходна с тази, по която работи Българската агенция за инвестиции (БАИ) с големите инвеститори - осигурява им индивидуално административно обслужване, обяси координаторът на проекта от фондацията Невена Младенова.

Германците по Черноморието намаляват със 17%

в. Сега

Резервациите от страна на германски туристи за българското Черноморие за това лято са със 17% по-малко от 2004 г. Това съобщи най-големият европейски туроператор ТUI, цитиран от радио "Дойче Веле".

Идващите от Норвегия и Финландия в България бележат скок с над 40%, туристите от Израел, Великобритания, Ирландия, Украйна и Холандия също са се увеличи значително, но броят на германците, идващи да почиват у нас е спаднал. Причината може да е в самите германци, които просто тази година нямат желанието, времето или парите да почиват в България.

Пускат на търг парцели до морето

От 10 лева тръгва цената на 60 атрактивни терена край Каварна

в. Стандарт

Атрактивни парцели на брега на морето продава на явен търг община Каварна. Това са последните празни места за застрояване в близкото село Топола. Наддаването е на 18 и 25 август за 60 терена от общо незаетите 150. Десет дни преди търговете морският град беше окупиран от кандидат-купувачи от страната и чужбина, дошли с тежки лимузини, видя "Стандарт".

Интересът е огромен, вече има подадени над 100 оферти за участие в търга, казаха от отдел "Общински имоти". Явното наддаване тръгва от стартова цена 10 лева на кв. метър. Стъпката е 5% от началната цена.

Хотелите в Албена са пълни

в. Стандарт

Хотелите в Албена са пълни в разгара на туристическия сезон. В момента в елитния ни морски курорт летуват 16 745 гости при капацитет на базата 15 000 места, съобщи търговският директор на "Албена" АД Маргита Тодорова. Малчуганите се настаняват на допълнителни легла. Има рекорден 14% ръст на българи по това време в курорта. С 8% са се увеличили нощувките от началото на годината досега спрямо същия период на 2004 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:22 | 11.09.22 г.
fallback