fallback

Кандидат-купувачи на акционер в Кремиковци дават коктейл в понеделник

На 19 април тази година от борсата съобщиха, че между акционерите на "Финметалс Холдинг" АД и Global Steel Holdings Ltd. е подписано предварително споразумение, с което "Глобъл Стийл Холдинг Лимитид" приема да закупи в пълен размер кап

16:25 | 12.08.05 г.
Автор - снимка
Създател

Представители на Global Steel Holdings Ltd., който са спряга за купувач на "Финметалс Холдинг" АД, ще дадат коктейл в понеделник (15 август), на който са поканени представители на държавната администрация и бизнеспартньори. От PR-агенцията, която обслужва Global Steel Holdings Ltd. потвърдиха за организирания коктейл.

"Финметалс Холдинг" притежава 71% от капитала на стоманодобивния комбинат Кремиковци АД.

По-рано същия ден от 10 часа ще се проведе Общо събрание на акционерите на Кремиковци АД, на което трябва да бъдат направени промени в органите на управление на дружеството. Събранието трябваше да се проведе на 29 юли, но тогава бе отложено поради липса на кворум.

На 19 април тази година от борсата съобщиха, че между акционерите на "Финметалс Холдинг" АД и Global Steel Holdings Ltd. е подписано предварително споразумение, с което "Глобъл Стийл Холдинг Лимитид" приема да закупи в пълен размер капитала на "Финметалс Холдинг" АД. Сделката трябваше да стане факт в рамките на следващите 60 дни (до 19 юни), при условие че бъдат изпълнени всички ангажименти, поети по условията на предварителното споразумение.

GSHL е собственост на индийската фамилия Митал и дейността й е свързана с управление и производство на желязо, стомана, кокс, минерали и метали, разработване на мини по цял свят. Компанията контролира продукция на стомана с капацитет от 13 млн. т годишно и има заводи в Босна, Индия, Либия, Нигерия и Филипините.

Днес бяха изтъргувани 12 495 акции на Кремиковци на средна цена 21,96 лв., с 1,39% по-висока от вчера.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:56 | 14.09.22 г.
fallback